Event MainpageAgendaSpeakersSponsorsPartnersPresentationPhotos

Conferința anuală

11 MaiDB ConnectBd. Dimitrie Pompeiu 6A, București

  Trăim intr-o lume tot mai conectată. Smart este cuvântul cheie care ne guvernează activitățile zilnice atât din viețile personale, cât și din cele profesionale. Se estimează că până în 2020 mai mult de 200 de miliarde de obiecte vor fi conectate, ceea ce înseamnă că fiecare locuitor al planetei va avea 26 de astfel de dispozitive asupra sa!

  Big Data reprezintă o provocare pentru toate sectoarele de activitate: telco, utilități, meteorologie, hidro, sistemul de sănătate, transporturi și lista poate continua. Vorbim atât de date structurate, cât și de cele nestructurate și companiilor de IT le revine misiunea de a găsi cele mai bune soluții pentru a monetiza datele, pentru a le analiza, pentru a mina și implementa cele mai eficiente infrastructuri de IT (incluzând stocarea lor), în așa fel încât să se maximizeze eficientizarea business-ului sau, în ceea ce privește sectorul public, să se mărească transparența și serviciile către cetățeni și între organismele guvernamentale.

  Big Data este deseori caracterizată de cei 3V: volumul extrem de date, marea varietate de tipuri de date și viteza cu care datele trebuie procesate. Deși Big Data nu echivalează cu niciun volum specific de date, termenul este adesea folosit pentru a descrie terabiții, petabiții și chiar exabiții de date încărcați de-a lungul timpului. Așadar, în termenii Big Data, în curând nu vom mai avea multipli și puterea de a număra cantitatea de date.

  În ceea ce privește dispozitivele și obiectele conectate wireless, răspândirea în funcție de industrie este: 40.2% – business/manufacturing, 30.3% – sănătate, 8.3% – retail, 7.7% securitate și 4.1% – transport. De la dispozitivele pentru orașe inteligente la cele purtabile si senzori inteligenți, IoT este omniprezent.

  Prin urmare, avem toate informațiile și datele necesare. Ce urmează? Veți afla, participând la această conferință în cadrul căreia vom face o analiză a situației actuale din țara noastră și vom elabora strategii, întrucât trăim într-o lume tot mai interconectată din care trebuie să facem parte.

  Adresăm acest eveniment managerilor IT și CIO din companiile mari (din domenii: telco, utilități, meteorologie, hidro, sistemul de sănătate, transporturi), precum și celor din sectorul public și aparținând instituțiilor guvernamentale (atât din ministere cât și diverse autorități guvernamentale).

  Această conferință este organizată de iBusiness România împreună cu Agora Group, în parteneriat cu ANSSI și cu sprijinul DB Global Technology.

 

 

Sponsori

 

 

Partners

Venue

The Big Data Bang and the Internet of Things

 

Bucharest, May 11

DB Connect (6A Dimitrie Pompeiu Blvd, entrance A, ground flour)

Agenda

 

General Session – DB Connect

09:00 – 09:30 Welcome coffee, networking și înregistrare
09:30 – 09:45 Opening remarks:
Mihaela Gorodcov, General Manager iBusiness România
Dragoș Mateescu (moderatorul acestui eveniment)
09:45 – 11:00 Sesiunea I: IoT și viața noastră inteligentă – dezbatere și prezentări

Narrow Band IoT – marea noutate în transferul de date în pachete mici;

Orașe smart și …cetățeni smart;

AI și ML – cauza și efectul IoT;

Cloud & data warehousing – infrastructura IoT;

Securitatea cibernetică în lumea smart;

Studiu de caz pentru cel mai inteligent oraș din România;

11:15 – 11:30 Pauză de cafea
11:30 – 14:00 Sesiunea a II-a: The Big Data Bang – dezbatere și prezentări
IT – as – a – service – baza pentru eficiența și profitabilitatea business-ului;Cloud și Virtualizare – un upgrade de la stilul vechi;Big Data Analytics; structurarea datelor nestructurate și transformarea datelor în business;Platforme și aplicații în lumea virtuală;Studiu de caz;
   
 

 

Mihaela Gorodcov

Director general 

Organizatie: iBusinesss

Dragoș Mateescu

Consultant business

Toma Cîmpeanu

Director executiv

Organizatie: ANSSI

 

 

Event Sponsors

 

 

 

 

 

Event Partners

 

 

 

Conference Presentations - [PDF]

Mai multe informatii in curand

[/su_column]
[/su_row][/su_row]

Photos

Mai multe informatii in curand